Hypotéky se nebojte, ale dobře si vše promyslete

hypoteky

V minulosti bylo možné získat 100% hypotéku. Zásahy České národní banky, které se snaží předejít krachu hypotečního trhu, však vedly k tomu, že v tuto chvíli je nutné mít naspořeno minimálně 20 %. Mnoho lidí proto situaci řeší spotřebitelskými úvěry.

Mnohým lidem změny zavedené ČNB značně zkomplikovaly život. Pokud nemáte naspořeno dostatek financí, nemáte často jinou možnost, než si vzít spotřební úvěr či úvěr ze stavebního spoření. V případě, že zvolíte spotřebitelský úvěr, využijte srovnání dostupných půjček a vyberte tu nejvýhodnější.

Promyslete také svůj celkový rozpočet. V praxi je běžné, že se očekávaná částka za stavbu či rekonstrukci 1,2 až 1,5krát vynásobí. Většinou jde o situaci, kdy člověk nakonec při stavbě zvolí kvalitnější materiály či kvalitnější vybavení.

TIP: Vše o rentiérech je vysvětleno v tomto článku.


img_a315738_w1728_t1526588863-2302880

A jak správně zvolit výši měsíční splátky hypotéky? Je dobré vědět, že měsíční splátka úvěrů (a to všech, nejen hypotéky) by neměla přesáhnou 30 % příjmu domácnosti. Jako další byste měli mít na jednom ze svých účtu schovanou takzvanou železnou rezervu, která by měla být ve výši šesti měsíčních výdajů domácnosti.

Upozornění k CFD: Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 51 až 76 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.

© 2024 Vpenize.cz | Nakódoval Leoš Lang