Investice do bydlení

investice-do-bydleni-2

S investicí do bydlení se zpravidla pojí nutnost sjednat hypotéku, jíž lze využít nejen na koupi, nýbrž i na stavbu nebo rekonstrukci nemovitosti. Co je dobré o hypotékách vědět ještě před tím, než si člověk úvěr na bydlení sjedná?

Nové bydlení se netýká jen mladých lidí – v životě zkrátka mohou nastat situace, kdy je nové bydlení potřeba. Obvykle se člověk, který se chystá koupit, postavit nebo zrekonstruovat byt či dům, neobejde bez hypotéky. Nový byt si však mohou pořídit také ti, kteří přišli na způsob jeho financování, a to ani hned nemusí vědět, jak být rentiérem.

Pořízení vlastního bydlení a investice do nemovitosti je velmi důležitá životní investice a velká zodpovědnost. Zvládnout platit hypotéku přibližně 20–30 let není jen tak. Je třeba myslet na to, že je nezbytné si udržet zaměstnání a také dobré zdraví.

Nabídek hypoték je dnes na trhu skutečně mnoho. Banky se předbíhají s nabídkami výhodných úvěrů a půjček a nabízejí různé benefity, jako je například částečné odpuštění několika splátek. V praxi to znamená, že například 2–3 splátky banka zaplatí za vás, aniž by se později zvýšila nebo prodloužila splatnost úvěru.

Pokud se rozhodnete pořídit si nové bydlení formou hypotéky, je důležité, abyste už měli zjištěné informace o nabídkách hypotečních úvěrů od různých bank. Vše lze najít na internetu, další možností je zeptat se finančního poradce.

Dobrá rada: při vybavování hypotečního úvěru by měla rozhodovat flexibilita – časová i finanční. V některých případech je totiž nutné získat peníze na vlastní bydlení v co nejkratší možné časové lhůtě.

Upozornění k CFD: Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 51 až 76 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.

© 2024 Vpenize.cz | Nakódoval Leoš Lang