Zlato v očekávání americké zaměstnanosti

zlato-2

Zlato dnes slábne o 0,2% d/d na 1698 v slábnoucím obchodování před americkou zaměstnaností (14.30 SEČ). Trh čeká pokračování nevýrazného posilování trhu práce. Význam očekávané události je patrný z obchodování posledních dnů.

Pokus o posílení k 76,4% Fibonacci 1729 nevyšel a trh se vrátil k obchodování na podpoře 61,8% Fibonacci 1690. Hladiny 1716 respektive 1729 vytváří pro dnešní den hlavní rezistence, důležitými rezistencemi jsou 1690, 1674 a zejména pásmo 1648 – 1668.

Ze střednědobého pohledu výrazně zlepšený technický výhled opravňuje myslet ještě na vyšší ceny zlata, výraznou podporou je další chystaná monetární expanze Fedu případně jiných světových centrálních bank.

Na druhou stranu momentální trend silného dolaru trvá, na své rozuzlení čeká dluhová krize eurozóny, trvá tak značné napětí a nejistota finančních trhů respektive světové ekonomiky což oslabuje globální ekonomickou aktivitu a prohlubuje její zranitelnost vůči dalším možným šokům.

Upozornění k CFD: Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 51 až 76 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.

© 2024 Vpenize.cz | Nakódoval Leoš Lang