Spravujte své investice s aplikací Raiffeisen investice

Láká vás investování, ale rádi byste měli přehled online, v mobilu, česky a přizpůsobený vašim potřebám? Pak by vaše přání mohla splnit aplikace, kterou pro investory vytvořila jedna z velkých českých bank. Raiffeisenbank nabízí svým klientům investiční aplikaci, která jim umožňuje investovat do různých nástrojů, jako jsou akcie, dluhopisy, fondy a komodity. Aplikace je velmi jednoduchá a intuitivní, takže ji mohou používat i začátečníci.

Jak funguje investiční aplikace Raiffeisenbank?

Abyste mohli začít investovat, musíte si nejprve založit účet v aplikaci Raiffeisen investice. Poté si můžete vybrat, do jakých nástrojů chcete investovat. K dispozici vám jsou akcie, ETF, investiční certifikáty a podílové fondy. Aplikace nabízí širokou škálu nástrojů, takže si můžete vybrat podle svého rizikového profilu a investičních cílů.

Jakmile si vyberete nástroje, do kterých chcete investovat, můžete začít investovat, a to již od minimální částky 100 Kč. Aplikace vám umožní zadat příkaz k nákupu nebo prodeji nástroje. Příkaz můžete zadat buď ručně, nebo pomocí automatického investování. Investiční manažeři Raiffeisenbank opravdu promýšlí do detailu a nabízí klientům poměrně široké portfolio investičních příležitostí. 

Automatické investování je skvělý způsob, jak začít investovat, pokud nemáte čas nebo znalosti na to, abyste investovali sami. Aplikace vám umožní nastavit automatické investování do pravidelných investičních plánů. Díky tomu můžete mimo jiné rozložit riziko svých investic v čase, což je velká výhoda. 

Jaké jsou výhody investiční aplikace Raiffeisenbank?

Aplikace Raiffeisen Investice nabízí řadu výhod, jako jsou:

  • Snadné používání: Aplikace je velmi jednoduchá a intuitivní, takže ji mohou používat i začátečníci.
  • Široká škála nástrojů: Aplikace nabízí dostatek nástrojů, takže si můžete vybrat podle svého rizikového profilu a investičních cílů. 
  • Automatické investování: Aplikace vám umožní nastavit automatické investování do pravidelných investičních plánů.
  • Začít obchodovat a zhodnocovat své prostředky můžete již od 100 Kč
  • Nízké poplatky za investování.

Jaká rizika jsou spojená s investováním?

Investování obecně s sebou nese rizika a povinnosti, nicméně to jsou věci, se kterými se setkáte při investování naprosto běžně a všude. Investování je spojeno s rizikem, protože například při výběru akciových fondů budou vaše peníze kolísat podle situace na trhu. Pokud patříte mezi investory začátečníky, doporučuje se pro začátek zvolit investice, které výkyvům trhu tolik nepodléhají. 

Investiční aplikace Raiffeisenbank ale je skvělý způsob, jak začít investovat. Aplikace je velmi jednoduchá a intuitivní, takže ji mohou používat i začátečníci. Nabízí širokou škálu nástrojů, takže si můžete vybrat podle svého rizikového profilu a investičních cílů. 

Upozornění pro investory
Investice do investičních nástrojů nejsou bankovním vkladem a nejsou pojištěny v rámci fondu pojištění vkladů. Čím vyšší je očekávaný výnos, tím vyšší je potenciální riziko. Doba trvání investice ovlivňuje míru rizika. Výnos rovněž kolísá vzhledem k výkyvům měnových kurzů. Hodnota investované částky a výnos z ní mohou stoupat i klesat, přičemž není zaručena návratnost původně investované částky. Minulá výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí. Očekávaná výkonnost není spolehlivým ukazatelem výkonnosti budoucí. Vzhledem k nepředvídatelným výkyvům a událostem na finančních trzích a riziku investičních nástrojů nemusí být zajištěno dosažení stanoveného investičního cíle klienta. Od výnosů z investic musí být odečtena případná odměna a náklady Raiffeisenbank a.s. sjednané ve smluvní dokumentaci, případně odměna a poplatky uvedené v sazebníku odměn a poplatků Raiffeisenbank a.s. Zdanění majetku klienta vždy závisí na osobních poměrech klienta a může se měnit. Raiffeisenbank a.s. neposkytuje daňové poradenství, a proto odpovědnost spojená s daňovými důsledky investice do investičních nástrojů zůstává plně na klientovi. Nabídka služby nesmí být předložena klientovi, který je definován jako US person. Raiffeisenbank, a.s. neposkytuje daňové poradenství, a proto odpovědnost spojená s daňovými důsledky investice do investičních nástrojů v aplikaci Raiffeisen investice zůstává plně na investorovi.

Zdroj foto: stock.adobe.com

Upozornění k CFD: Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 51 až 76 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.

© 2024 Vpenize.cz | Nakódoval Leoš Lang