Výkup nemovitostí nabízí atraktivní příležitost pro investory

Řada lidí v dnešní době prochází dědickým řízením, díky němuž získá byt či dům. Jiní se zase rozvádějí a potřebují se co nejdříve vyrovnat s dlouholetým partnerem. Nabízí se i další situace, kdy potřebuje prodávající rychlou hotovost. Je jasné, že nemůže čekat, než realitní kancelář vyřídí se zájemcem o koupi všechny administrativní záležitosti. Možná chce začít nový život někde jinde, oprostit se od dluhů a odstartovat lepší kapitolu kariéry. Motivace k prodeji nemovitého majetku je různá, někdy je ve hře i blížící se exekuce. Výkup nemovitostí proto přináší zajímavou šanci pro lidi, kteří mají značnou hotovost a chtějí ji investovat. Přemýšlejí totiž dnes a denně o inflaci a znehodnocení úspor.

Když prodávajícího tlačí čas

Výkup nemovitostí má jasně stanovená pravidla. Ten, kdo prodává, chce rychlou hotovost, a proto přistoupí na nižší cenu, než je skutečná tržní hodnota. Obvyklý rozdíl činí zhruba pětinu odhadní hodnoty, v některých případech i více, proto je tato příležitost vhodná pro investory, kteří chtějí v dlouhodobém horizontu zhodnotit volné peníze. Jak je dobře známo všem, kdo se zajímají o svět nemovitostí, cena roste v čase a v každé generaci se znásobí. Krátkodobé výkyvy na trhu nemají vůbec žádný vliv, pokud chcete investovat na desetiletí dopředu. Co může znamenat výkup nemovitostí právě pro vás? 

  • Byt, který budete pronajímat, lze pořídit za velmi atraktivní cenu a získat letitý pasivní příjem.
  • Chata, jíž můžete využít k vlastní rekreaci nebo krátkodobému pronájmu během letní sezony.
  • Rodinný dům pronajmete mladé rodině. Ta postupně splatí v nájmu investované finance.
  • V neposlední řadě je možné nemovitost získanou výkupem prodat po čase za vyšší cenu.

Příležitostí se nabízí celá řada

Nemusíte čekat na ekonomickou krizi, trvá to dlouho a úspory se mezitím znehodnocují. Každá krize je jiná a nemusí jít o impuls, díky němuž ceny nemovitostí významně klesnou. Pokud vám dnešní ceny přijdou vysoké a s investicemi ještě váháte, prohlédněte si možnosti, které přináší výkupy nemovitostí. Ve vašem regionu totiž jistě brzy najdete někoho, kdo bude mít zájem na rychlém prodeji. Vlastníky nemovitosti obvykle tlačí čas a jednání s realitní kanceláří o budoucí spolupráci může být dlouhé. Vy nabízíte mnohem rychlejší odpověď a férové jednání, které bude patřičně smluvně podložené. Mimochodem, proč byste nemohli nechat dosavadního vlastníka v dlouhodobém nájmu? Nebudete tak řešit jeho stěhování, shánění dalšího nájemce nebo například přepisy energií.

Spolupráce s kvalitním advokátem pomůže

Renomovaná advokátní kancelář se postará o veškerý právní servis. Může také pomoci s odstraněním různých právních vad na nemovitostech. Budí důvěru u prodávajícího, protože se postará o smlouvy a další věci. Zdlouhavé papírování je nepřítelem každého rychlého prodeje nemovitosti, ale zde půjde vyřídit všechny klíčové náležitosti expresně. Prodávající dostane zálohu, dohodnutou kupní cenu může obvykle získat ještě během téhož týdne. Při těchto výkupech samozřejmě rozhoduje řada různých faktorů. Nezapomeňte na to, že byste měli prohlídku bytu či domu absolvovat s odborníkem, jenž posoudí aktuální technický stav nemovitosti a zhodnotí, jestli má taková koupě z ekonomického hlediska smysl. Bydlení totiž může vypadat pěkně, ale to je jen první zdání. Vše je nutné prověřit.  

Nemovitost je vždy uchovatelem hodnoty

Neměla by chybět v žádném investičním portfoliu, protože její cena roste v čase a odolává různým krátkodobým ekonomickým výkyvům. Zkušení dobře vědí, že nemovitost je sázkou na dlouhodobou jistotu. Investice do bytů, domů, chat a pozemků, případně i lesů nebo stavebních parcel, je uchovatelem hodnoty pro budoucnost. A vedle akcií, cenných kovů nebo starožitností bude mít vždy čestné místo na žebříčku popularity u investorů. Stačí mít dostatečný kapitál a vyjednávací schopnosti. Hotovo může být už za pár dnů a spolupráce se zkušeným advokátem může ušetřit čas i peníze. Ekonomická realita dneška je taková, že statisíce lidí jsou v exekuci a mnoha dalším podobná věc hrozí. Výkup nemovitosti ale není jen řešením pro zadlužené. Může jít o dědictví nebo rozvod, jak jsme si již zmínili na začátku.

Upozornění k CFD: Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 51 až 76 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.

© 2024 Vpenize.cz | Nakódoval Leoš Lang