Sweatcoin – recenze 2024, zkušenosti, bezpečnost aplikace, převod na peníze

sweatcoin-logo

V soudobé době kryptoměn a různých coinů se Sweatcoin jeví jako další z mnoha. Předem odsouzený existovat výhradně ve stínu slavnějších bratrů typu bitcoin. Ovšem zdání klame. Sweatcoin je aplikace, jež je naprogramována tak, aby lidem platila za to, že se hýbou. Co na Sweatcoin říkají uživatelé? Je aplikace bezpečná? A dá se na ní vydělat?

Co je sweatcoin (SWC)?

Sweatcoin je inovativní mobilní aplikace, která vás odměňuje digitální měnou za chůzi a cvičení. Představte si ji jako zařízení pro sledování kroků, které vám platí za pravidelnou fyzickou aktivitu. Aplikace Sweatcoin je k dispozici pro systémy iOS i Android a byla vytvořena s cílem pomoci uživatelům být aktivnější, zůstat zdraví a odměňovat je za to.

Když člověk aplikace používá, sleduje aplikace jeho kroky a za každých 1 000 kroků vás odmění Sweatcoiny. K měření vaší aktivity využívá GPS a další údaje z telefonu. Průměrně si člověk může vydělat asi 1-2 sweatcoiny denně, které lze použít k nákupu produktů a služeb z tržiště Sweatcoin Marketplace.

Sweatcoiny lze také použít k darování charitativním organizacím nebo je vyměnit za jiné kryptoměny, jako je Bitcoin, Ethereum a Litecoin.

Pro ty, kteří si chtějí přivydělat nebo získat slevy na produkty, nabízí Sweatcoin skvělou příležitost. K dispozici je celá řada produktů, včetně oblečení, elektroniky a služeb, jako je streamování hudby. Aplikace Sweatcoin má také motivační program, který uživatelům umožňuje získat další Sweatcoiny doporučením přátel a rodiny.

Aplikace Sweatcoin je skvělým nástrojem pro ty, kteří se chtějí dostat do formy, zůstat zdraví a být za své úsilí odměněni. Díky odměnám, které aplikace Sweatcoin nabízí, mohou uživatelé využívat slevy na produkty a služby a také přispívat na charitativní účely.

A díky motivačnímu programu mohou uživatelé získat ještě více Sweatcoinů tím, že doporučí své přátele. Pokud tedy chcete získat trochu peněz navíc nebo ušetřit na produktech a zároveň zůstat zdraví, stojí za to Sweatcoin vyzkoušet!

Jak název napovídá, Sweatcoin (SWC) je jakousi virtuální měnou založenou na pohybu (sweat = pot). Oproti běžným kryptoměnám je zde zásadní rozdíl ve způsobu získávání Sweatcoinů. Ty totiž nelze těžit, nýbrž je lze získat zcela zdarma. Podstatou principu je nachodit denně co nejvíce kroků.

Sweatcoin v detailech

Čím více kroků, potažmo kilometrů uživatel za den ujde, tím větší množství Sweatcoinů získá. S nápadem přimět populaci k pohybu a prospět nejen vlastnímu zdraví, avšak také planetě Zemi, přišel zakladatel Sweatcoinu Anton Derlyatka už v roce 2015.

Vyplatí se chodit.“

Anton Derlyatka, zakladatel Sweatcoinu

Derlyatka se nechal slyšet, že pokud si lidé uvědomují, že lze jejich kroky přeměnit na něco hodnotného, je mnohem pravděpodobnější, že místo jízdy autobusem půjdou pěšky. Sweatcoiny lze totiž směnit za zboží (fitness trénink, sportovní výbava, výživové doplňky, obuv, i iPhone), slevy, nebo podpořit dobrou věc a věnovat je na charitu.

kroky-7561987
Osvědčené pořekadlo méně je více zde neplatí. Čím více nachozených kroků, tím více Sweatcoinů

Jedná se v podstatě o vylepšené a obohacené krokoměry Pedometer nebo StepCounter, tedy aplikace počítající nachozené kroky. Jmenované aplikace rovněž motivují chodce k pohybu, ovšem na rozdíl od Sweatcoinu nenabízejí žádný materiální profit.

Konkurenční aplikací Sweatcoinu je pak například CashWalk.

Sweatcoin a bitcoin

Sweatcoin se na první pohled může jevit jako klasická kryptoměna, ovšem pouze se tak tváří. S bitcoiny a coiny jako takovými má pramálo společného. Přestože obsahuje v názvu slůvko coin, jedná se spíše o token, neboli numismatický objekt, jakým je i řada dalších, například žetony, poukázky, dárkové vouchery a jiné.

TIP: Článek Sedm zajímavých věcí, které musíte znát o kryptoměnách odkrývá terminologii a podstatu fungování kryptoměn i pro absolutní laiky. Oblíbenost kryptoměn roste strmou čarou vzhůru, a to i mezi Čechy. Už 8 procent z nich do kryptoměn investovalo.

Hlavní rozdíl mezi tokeny a coiny je ten, že coiny se pohybují na decentralizované databázi blockchain, respektive řetězci bloků fungujících na P2P síti, zatímco tokeny vlastní síť nemají a sdílejí blockchain jiné kryptoměny, například Ethereum nebo NEO.

Jak funguje aplikace Sweatcoin

Motto Sweatcoinu je všeříkající a jednoznačné. Vyplatí se chodit. Jedná se o první měnu založenou na zdraví s tendencí stát se univerzálně akceptovanou formou platby. Sweatcoin má svůj vlastní algoritmus k počítání nachozených kroků a kromě kroků samotných lze Sweatcoiny získávat i na základě pozvání přátel k registraci.

sweatcoin-paypal-1638428
Za pozvání přátel a jejich úspěšnou registraci lze nasbírat 3 Sweatcoiny

Aplikace je podporována na chytrém telefonu i na chytrých hodinkách. Působí na pozadí telefonu a chvástá se tím, že nespotřebovává tolik procent baterky jako ostatní aplikace. Od roku 2015 již byla stažena více než 10 miliony uživateli a provedeno bylo dosud přes 35 milionů registrací.

Aplikaci smí používat kdokoli starší 13 let, do 16 let však pouze se souhlasem rodičů. Vybrat lze ze základní bezplatné verze a z verze Premium. U verze zdarma získá uživatel za každých nachozených 1 000 kroků 1 SWC. Maximální denní počet je 10 tisíc kroků. U Premium verze není limit stanoven.

Sweatcoin nabízí všem bez rozdílu možnost vyzkoušet si Premium verzi na týden zdarma. Oproti základní verzi se Premium liší neomezenými kroky, speciálními nabídkami, možností zdvojnásobit jak počet SWC, tak i částku určenou na charitu.

sweatcoin-2986107
Roční poplatek za používání aplikace Sweatcoin je bezmála 25 amerických dolarů. Měsíční poplatek je takřka 5 dolarů. Při ročním předplatné se tudíž dá ušetřit až 58 procent ceny

Sweatcoin motivuje i jinak, než možností získat SWC. Aktivně organizuje soutěže v chození, krokové výzvy a podporuje (nejen novoroční) předsevzetí. Funguje na pozadí telefonu, ovšem pokud uživatel aplikaci minimálně jednou za 30 dní neotevře, přestanou se mu kroky generovat.

Statistiky a průzkumy ukazují, že s příchodem aplikace Sweatcoin se zainteresovaným lidem zvedla míra aktivity o plných 20 procent. Jde o spojení příjemného s užitečným a pro mnohé návod, jak rychle zhubnout.

Převod Sweatcoin na peníze a jak prodat Sweatcoin

Obchodní podmínky aplikace Sweatcoin dávají na srozuměnou, že uživatel souhlasí s tím, že Sweatcoiny nelze vyměnit za hotovost od společnosti SweatCo nebo jejích přidružených společností, pokud se Sweatcoin s uživatelem výslovně písemně nedohodne jinak.

Není ovšem vše černobílé. Nabídka Sweatcoinu na Market Place neboli tržišti se často obměňuje a Sweatcoiny nemusejí znamenat pouze směnu za dárkové šeky, stahování hudby, elektronické vychytávky, a jiné od více než 300 smluvních partnerů. Čas od času Sweatcoin hodí do pléna také dárkovou kartu Sweatcoin PayPal nebo Amazon.

V minulosti bylo možné za doporučení aplikace 100 lidem získat dárkovou kartu PayPal v hodnotě 100 USD. Kdo touží získat za Sweatcoiny hotovost, měl by si své nasbírané SWC pořádně střádat. Jedna taková dárková karta Sweatcoin PayPal v hodnotě 1 000 dolarů může vyjít na 20 000 SWC.

Při přepočtu SWC na denní nachozené kroky v základní Sweatcoin verzi (maximální zisk 10 SWC denně) by uživatel musel chodit každý den po dobu pěti a půl roku (2 000 dní), aby na takový počet Sweatcoinů dosáhl. Je to zatím jediná cesta, jak převést peníze z aplikace Sweatcoin.

Sweatcoin – bezpečnost aplikace

Společnost provozující Sweatcoin se zaručuje stoprocentní bezpečností a ochranou proti úniku dat. Údaje získané od svých uživatelů neposkytuje žádným třetím stranám. Sweatcoin recenze hovoří jasně ve prospěch bezpečnosti.

Sweatcoin – recenze

Dozvědět se o aplikaci více je častokrát otázkou recenzí uživatelů. Kde jinde získat relevantní informace, než na diskuzních fórech? Dle Google Play Sweatcoin získává 4,5 bodů z celkových pěti, od několika set tisíc uživatelů. Lidé si chválí zejména možnost věnování Sweatcoinů na charitu.

Naopak druhá strana žehrá nad limitovanými možnostmi získání čehokoli užitečnějšího, než jsou zkušební verze rozličných programů zdarma. Získání skutečné hotovosti je na Sweatcoinu dle mnohých problematické, ne-li přímo nemožné. Ovšem pro většinu uživatelů zdá se být hlavní motivací podpora pohybu, než vidina zisku.

Upozornění k CFD: Rozdílové smlouvy jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem rychlého vzniku finanční ztráty. U 51 až 76 % účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak rozdílové smlouvy fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.

© 2024 Vpenize.cz | Nakódoval Leoš Lang